Ga naar hoofdinhoud
Workshop

Versterkende feedback

Je ontwikkelt jezelf door zowel te horen dat iets anders of beter moet, als door het horen dat je iets goed hebt gedaan. Het verschil is alleen dat je van het laatste gaat stralen en gelukkig wordt. Daarom geloven wij dat je nooit mag vergeten waar jouw kracht ligt. Zowel op individueel niveau als op teamniveau.

In deze workshop is praten over zwaktes dan ook een verboden onderwerp. Natuurlijk leer je de theorie van feedback geven, ontvangen en vragen, maar je leert vooral hoe ieders sterke punten jullie als team verder helpt. Een positief, interactief en waardevol teammoment.

Plan een afspraak

Dat doe je goed

Als iedereen doet waar hij goed in is, krijg je een topteam en wordt werken alleen maar leuker. Medewerkers voelen zich gelukkiger, waardoor de productiviteit vanzelf stijgt.

Communicatie is misschien wel de belangrijkste brandstof om een team goed op gang te houden. Vaak focussen we ons in communicatie op wat er beter kan. We willen een lerende organisatie zijn. Echter, als we ons focussen op waar we goed in zijn, onze sterktes, gebeurt er iets magisch.

Iedereen is wie hij is en dat is iets moois, want iedereen brengt iets anders in. Niet iedereen hoeft ‘doelman of-vrouw’ te zijn, of een ‘spits’. Met alleen deze kwaliteiten win je namelijk geen enkele wedstrijd. Juist door de mix van verschillende kwaliteiten ontstaat een topteam. Leer jouw eigen kwaliteiten kennen, ontdek hoe jouw collega’s jou zien, maar leer vooral hoe jullie kwaliteiten elkaar kunnen versterken binnen de zorgorganisatie.

training SynergiQ
Onze werkwijze

Elkaar leren kennen

Voorafgaand aan de workshop Versterkende feedback leren we jouw organisatie graag kennen. Hoe goed kennen jullie elkaars sterke punten en wat hopen jullie dat de workshop jullie oplevert?

Een opdracht

Om efficiënt met elkaar aan de slag te kunnen vragen we alle deelnemers een opdracht voor te bereiden.

De workshop

In de workshop van drie uur is praten over zwaktes verboden en staan jullie sterke punten centraal. Jullie gaan elkaar laten groeien en wij faciliteren die groei op een interactieve wijze.

Aan de slag

Af en toe moet je tanken en jezelf of je team van nieuwe energie voorzien. Daarom moeten sterke punten niet alleen centraal staan in de workshop. Juist daarna is het zaak om bij alle activiteiten elkaars sterke punten te blijven benutten. Na de workshop verwerken wij dan ook al jullie sterke punten in een poster die je kunt ophangen en gebruiken om elkaars sterke punten te blijven benutten.

Een vrouw die met plakbriefjes op een glazen wand schrijft.

Wat ga je bereiken

Aan het einde van de workshop heb je:

  • De vaardigheden van feedback geven, ontvangen en vragen weer opgefrist
  • Zicht op jouw individuele sterke eigenschappen
  • Zicht op de kwaliteiten van jouw collega’s
  • Helder hoe je jullie kwaliteiten voor jullie (jaar)plannen kunt gebruiken om verder te komen
Zorgverbeteraars

Workshops

Training

Adviestraject

Back To Top