Ga naar hoofdinhoud
DISC

Training

In de zorg wordt samenwerken en zelfinzicht steeds belangrijker. Complexe problemen oplossen lukt niet altijd meer alleen en communicatie wordt steeds belangrijker. Als we weten waar de behoeften liggen en wat de bedoelingen van anderen zijn, kunnen we op een positieve manier de samenwerking optimaliseren en kom je met elkaar tot betere resultaten.

In de DISC-training (ook wel kleurentraining genoemd) leer je gedrags- en communicatiepatronen van jezelf en jouw team herkennen en doorbreken. Je zult in staat zijn beter samen te werken en de rollen op je te nemen waar jij energie van krijgt.

Plan een afspraak
DISC training SynergiQ

DISC

DISC geeft taal aan gedrag, talent en manieren van communiceren. De methode gelooft erin dat iedereen een unieke set aan communicatie- en gedragspatronen bezit. Het bewust worden hiervan leidt tot betere samenwerking, betere prestaties en leiderschap. DISC maakt onderscheidt tussen vier gedragsstijlen, waarmee je houding en gedrag kunt voorspellen: dominant (rood), invloed (geel), stabiliteit (groen) en conformisme (blauw).

Onze werkwijze

Elkaar leren kennen

Voorafgaand aan de DISC-training leren we jouw team graag kennen. Wie zijn jullie en waarom willen jullie de DISC-training volgen? Dat helpt ons in het op maat maken van de DISC-training voor jouw team.

Een opdracht

Om efficiënt met elkaar aan de slag te kunnen vragen we alle deelnemers van tevoren een persoonlijke DISC-analyse in te vullen. Deze individuele analyses vormen de basis van de teamanalyse.

De training

In de DISC-teamtraining gaan we op een praktische, interactieve en toepasbare manier aan de slag met jullie ontwikkeling. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod.

 • Uitleg van het DISC-model en de verschillende communicatiestijlen
 • Inzicht in de DISC-stijlen van je collega’s en het benutten van de verschillen.
 • Inzicht in eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden?
 • Herkennen van en afstemmen op de DISC-stijl van de ander
 • Communicatie: afstemmen en dieper verbinden
 • Teamrollen: denken en werken in rollen in plaats van functies

Aan de slag

Verandering begint met een eerste (kleine) stap. Om het geleerde in de DISC-training te borgen in de dagelijkse praktijk, ontvangt elke deelnemer de uitslag van de eigen analyse. Uiteraard ontvangen jullie ook de teamanalyse met hierin praktische tips om mee aan de slag te gaan.

De volgende stap

SynergiQ is gespecialiseerd in het trainen en coachen van individuen, teams en organisaties in de zorg die een stap willen maken in samenwerking en zelforganisatie. Het verkrijgen van individuele en team voorkeursstijlen is daarbij een belangrijke bouwsteen. Niemand is alleen maar ‘rood’, ‘geel’, ‘groen’ of ‘blauw’.  Alle vier de stijlen zijn in iedere persoonlijkheidsstructuur aanwezig, echter bijna altijd in verschillende intensiteit.

In onze training zoeken we daarom juist verdieping. Het verschil tussen bewust en onbewust gedrag in de DISC-grafiek geeft waardevolle informatie over waar mensen talenten onbenut laten, overvragen of waar ze energie verliezen.

Daarnaast is SynergiQ ook drijfveren gecertificeerd. Daar waar de DISC taal geeft aan gedrag, gaan drijfveren over de motor achter het gedrag. Wat drijft ons? Benieuwd naar een verdieping op de DISCtraining? Laat het ons weten.

DISC training SynergiQ potlood

Wat ga je bereiken

Aan het einde van de training heb je:

 • Kennis van gedrag en communicatiepatronen van jezelf en anderen waardoor samenwerken makkelijker gaat
 • Inzichten opgedaan waarmee je gedrag en communicatie beter kunt afstemmen
 • Begrip van mogelijke valkuilen en uitdagingen van jezelf en de ander
 • Concrete communicatiehandvatten om de samenwerking te verbeteren
 • Zicht op de diversiteit binnen je team, die je kunt omzetten naar betere resultaten
Een vrouw die met plakbriefjes op een glazen wand schrijft.
Zorgverbeteraars

Workshops

Training

Adviestraject

Back To Top