Ga naar hoofdinhoud
Workshop

Kunst van veranderen

Veranderen is geen hogere wiskunde maar een kunst(je) dat je kunt leren als je begrijpt waar weerstand om te veranderen vandaan komt. Veranderingen en weerstand gaan vaak hand in hand.

Ga in onze interactieve workshop van een dagdeel aan de slag met jouw team en ontdek met elkaar hoe je  weerstand kunt omzetten in motivatie. Met drie simpele acties kan jouw team beter samenwerken én veranderen.

Plan een afspraak

Vroeger was niet alles beter…

Dat veranderingen vaak weerstand oproepen is heel begrijpelijk als je weet dat weerstand veelal wordt veroorzaakt door onze instinctieve (angst)reacties. Als we niet goed weten wat een verandering oplevert, bestempelt ons brein het als verlies. Evolutionair is dit bedoeld voor zelfbehoud. Hier komen ook de (angst)reacties vechten, vluchten of bevriezen vandaan. Angstreacties zorgen voor beren op de weg, onhandige aannames en verborgen agenda’s.

Superhandig in de oertijd… maar anno nu, een tijd waarin de zorg onder grote druk staat, juist heel onhandig. Hoe beter je met veranderingen kunt omgaan, hoe beter je toekomstbestendige zorg kunt leveren.

Om goed te kunnen omgaan met veranderende omstandigheden moet je precies het tegenovergestelde doen van vechten, vluchten of bevriezen, namelijk communiceren, verbinden en accepteren. In onze interactieve workshop laten we jullie de onbewuste reacties op veranderingen herkennen en vertellen we meer over de drie oplossingen: communiceren, verbinden en accepteren.

Jessica Leeuwenburg van SynergiQ kijkend in de camera met een laptop
Onze werkwijze

Elkaar leren kennen

Voorafgaand aan de workshop leren we jouw organisatie graag kennen. Waar lopen jij en je team in vast als het gaat om veranderen? Met welke veranderingen zijn jullie bezig?

Een opdracht

Om efficiënt met elkaar aan de slag te kunnen vragen we alle deelnemers een opdracht voor te bereiden.

De workshop

In onze interactieve en zorggerichte workshop van 4,5 uur gaan we met jouw team aan de slag met jullie veranderopgave en werken we aan jullie veranderkracht.

Aan de slag

Verandering begint met een (kleine) stap. Om de positieve energie van de workshop vast te houden, vragen we aan het einde van de workshop iedere deelnemer op een kaartje te schrijven wat hij of zij anders gaat doen om mogelijkheden te zien.

Een vrouw die met plakbriefjes op een glazen wand schrijft.

Wat ga je bereiken

Aan het einde van de workshop heb je:

  • Door oefeningen inzicht in jouw onbewuste reactie
  • Tools om samen te werken en te ontwikkelen
  • Motivatie gekregen om met elkaar aan de slag te gaan met veranderingen

Behoefte aan extra ondersteuning in een verandertraject? Lees hier wat SynergiQ voor jouw zorgorganisatie kan betekenen via verandermanagement.

Zorgverbeteraars

Workshops

Training

Adviestraject

Back To Top