Ga naar hoofdinhoud
Workshop

Missie en visie

In een dagdeel zorgen we ervoor dat iedereen meedenkt, meepraat en meecreëert, zodat de missie en visie gaan leven en draagvlak krijgen binnen jouw organisatie.

Plan een afspraak

Geen hei-sessie, maar een wij-sessie

Door helder te hebben waar jouw organisatie voor staat zorg je voor grip, zelfsturing en duidelijkheid. Dingen overkomen je niet, maar je weet er je eigen draai aan te geven.

Een missie en visie voelen voor velen vaak als iets ‘wolligs’, als iets dat ver van je afstaat. Of in ieder geval ver van het team afstaat. Dat is trouwens ook niet zo vreemd als je bedenkt dat veel missies en visies containerbegrippen bevatten als ‘Kwalitatief hoogwaardige zorg’, ‘laagdrempelig’ en ‘continuïteit’. Maar wat betekenen deze begrippen? Wie zijn jullie en wat onderscheidt jullie?

Als je dat met elkaar scherp hebt, begrijp je ook waarom jouw zorgorganisatie aan de slag gaat met bijvoorbeeld het patiëntportaal, of waarom jouw organisatie stuurt op zelfregie en hoe dat er precies uitziet.

Jessica Leeuwenburg van SynergiQ kijkend na de camera met een flip-over met daarop missie en visie
Onze werkwijze

Elkaar leren kennen

Voorafgaand aan de workshop missie en visie leren we jouw organisatie graag kennen. Wie zijn jullie en waarom willen jullie deze workshop doen? Ook zijn we benieuwd naar de huidige missie en visie en hoe deze zijn ontstaan.

Een opdracht

Om efficiënt met elkaar aan de slag te kunnen vragen we alle deelnemers een opdracht voor te bereiden.

De workshop

In een workshop van 4,5 uur gaan we in een ongedwongen sfeer interactief met elkaar aan de slag. Iedereen denkt mee, praat mee en creëert mee. Over draagvlak hoef je dus niet meer na te denken!

Aan de slag

Verandering begint met een eerste (kleine) stap. Om de missie en visie te verankeren in de organisatie, laten we elke deelnemer na afloop van de workshop op een kaartje schrijven wat hij of zij vanaf morgen anders wil gaan doen. Deze kaarten worden willekeurig verdeeld. Na twee weken bespreek je met jouw collega hoe je hiermee aan de slag bent gegaan.

SynergiQ checkmark

Wat ga je bereiken

Aan het einde van de workshop heb je:

  • Een persoonlijke missie en visie voor jouw zorgorganisatie
  • Duidelijk wat nodig is om die missie en visie te bereiken (kernwaarden)
  • Een gedragen beeld van elkaar als team
  • Een eerste belangrijke stap gezet naar meer betrokken medewerkers en zelfsturing
  • Een helder startpunt voor je jaarplan
  • Een duidelijke kapstok voor ontwikkelingen die op je afkomen
Zorgverbeteraars

Workshops

Training

Adviestraject

Back To Top