Ga naar hoofdinhoud
Workshop

Kwaliteitsmanagement

Het bewaken en stimuleren van kwaliteit en veiligheid is iets van het hele team, maar zo voelt het vaak niet. Leer hoe de VIM, MIC en andere meldingsmogelijkheden enthousiasmerend kunnen werken en ook echt leiden tot verbeteringen in jouw zorgorganisatie.

Plan een afspraak

De toolboxmeeting voor de zorg

Vroeg of laat raakt vrijwel iedere zorgverlener betrokken bij een incident. Onderzoek toont aan dat er meerdere dingen verkeerd moeten gaan voor een incident ontstaat. Leer in deze workshop een incident te bezien in de context van alle handelingen en afspraken die hieraan vooraf zijn gegaan. Hierdoor verschuift de aandacht van de schuldvraag naar het bedenken van structurele oplossingen om de veiligheid voor jullie patiënt of cliënt te verbeteren.

In de interactieve en praktische cursus zal iedere medewerker zich persoonlijk betrokken voelen. We gaan aan de slag met een veiligheids- en kwaliteitsissue dat voor jullie relevant en actueel is.

Onze werkwijze

Elkaar leren kennen

Voorafgaand aan de workshop Kwaliteit en veiligheid in de zorg leren we jouw organisatie graag kennen. Hoe is het kwaliteitsmanagementsysteem ingericht? Wat gaat goed en wat willen jullie graag leren?

Een opdracht

Om efficiënt met elkaar aan de slag te kunnen vragen we alle deelnemers een opdracht voor te bereiden.

De workshop

In de workshop van drie uur leer je wat incidenten zijn en waarom het zo belangrijk is om deze na te bespreken. Ook leer je hoe je dat doet en hoe je hier als team van kunt leren. Kom los van de schuldvraag en leer structurele oplossingen te bedenken waarmee je echt aan de slag kunt.

Aan de slag

Verandering begint met een eerste  (kleine) stap. Als afronding van de workshop vragen we  alle deelnemers op te schrijven wat ze  morgen anders gaan doen.

Een vrouw die met plakbriefjes op een glazen wand schrijft.

Wat ga je bereiken

Aan het einde van de workshop heb je:

  • Nieuwe inzichten over kwaliteit en veiligheid
  • Inzicht in enthousiasmerende manieren om echt te leren van een incident
  • Inzicht in manieren hoe je veiligheid en kwaliteit kunt verbeteren
  • Inzicht in hoe je proactief en prospectief bijdraagt aan veiligheid in jouw team
  • Met elkaar het veiligheidsbewustzijn vergroot
  • Inzicht in hoe je ondersteunend kunt zijn in de omgang met jouw collega’s na een incident
Zorgverbeteraars

Workshops

Training

Adviestraject

Back To Top