Ga naar hoofdinhoud
Workshop

Een jaarplan van iedereen

Medewerkers zitten vaak vol ideeën die de directie, het managementteam of de maatschap niet bereiken. Zonde, want die goede ideeën bereiken ook jullie jaarplan niet.

Wanneer je als zorgorganisatie luistert naar de ideeën van je medewerkers en hen de ruimte geeft om ze uit te voeren, wordt het jaarplan niet alleen kwalitatief beter, maar voelen jullie je ook met elkaar verantwoordelijk voor het te behalen resultaat. Een win-winsituatie.

Plan een afspraak

Een sprong vooruit

Bij SynergiQ geloven we dat medewerkers gedreven zijn en vol goede ideeën zitten over hoe jouw zorgorganisatie vooruit kan komen. Helaas komen veel ideeën vaak niet verder dan de koffieautomaat. Als ze dat al halen, want vaak blijven de goede ideeën in het hoofd van de medewerkers zitten. Zonde, want daar zit je dan als directie, manager of maatschap, te ploeteren op het jaarplan.

De workshop starten we met een ‘foto’ van de organisatie. Hoe ziet jullie omgeving eruit?  Hoe zijn jullie georganiseerd en wat is jullie waardebod/ambitie. Een goed jaarplan sluit hierop aan. Daarna gaan we in kleine groepen, per doelstelling, speerpunt of prioriteit, uiteen. Iedere deelnemer legt zijn of haar idee op tafel. Met welke ideeën kun je jouw werk verbeteren of met welk idee help je jullie organisatie vooruit? Binnen de groepen wordt het beste idee gekozen, uitgewerkt en tijdens een pitch aan het hele team gepresenteerd aan de directie, het managementteam of de maatschap.
De ideeën vormen de basis van het jaarplan, waarmee jullie met elkaar aan de slag gaan.

Onze werkwijze

Elkaar leren kennen

Voorafgaand aan de workshop Een jaarplan van iedereen leren we jouw organisatie graag kennen. Wie zijn jullie en waar hebben jullie de afgelopen tijd aan gewerkt?

Een opdracht

Om efficiënt met elkaar aan de slag te kunnen vragen we alle deelnemers een opdracht voor te bereiden.

De workshop

In een workshop van 4,5 uur wordt iedereen gehoord. In een ongedwongen setting zorgen we ervoor dat ideeën naar boven komen en binnen de beschikbare tijd in hoofdlijnen worden uitgewerkt.

Aan de slag

Op basis van de workshop maken wij een jaarplan op 1 A4 voor jou en je team. Met deze basis kunnen jullie het jaarplan verder aanscherpen en concretiseren in termen van tijd, betrokken deelnemers en verdere uitwerking. Hierna kunnen jullie aan de slag met de goede ideeën van jullie organisatie.

Een vrouw die met plakbriefjes op een glazen wand schrijft.

Wat ga je bereiken

Aan het einde van de workshop heb je:

  • Input voor jullie jaarplan
  • Draagvlak bij je team om met de verbeteringen aan de slag te gaan
  • Met elkaar stilgestaan bij wie jullie zijn en wat jullie doen, waardoor meer verbinding ontstaat
  • Een belangrijke stap gezet naar meer betrokken medewerkers en zelfsturing
Zorgverbeteraars

Workshops

Training

Adviestraject

Back To Top