Ga naar hoofdinhoud
Adviestraject

Verandermanagement

Ontdek hoe SynergiQ verandermanagement laat leven in jouw zorgorganisatie.

Heb jij het gevoel dat nieuwe inzichten, diensten of toepassingen niet landen in jouw organisatie? Dat er weerstand is bij veranderingen of je niet het gewenste resultaat bereikt?

Zorgvernieuwing is vooral een kwestie van dingen anders doen in de organisatie, in het dagelijkse werk of in de manier van samenwerken. In kleine stapjes, het grotere doel bereiken. Bij SynergiQ vind je de expertise om die stappen met elkaar te zetten.

Plan een afspraak

'If plan A didn’t work, the alphabet has 25 more letters'

Verandermanagement in de zorg kan voelen als rondjes lopen in de woestijn. De doorgewinterde verandermanager weet dat er geen blauwdruk bestaat voor het veranderproces. Ook niet in de zorg. Toch zijn er veel manieren om de gewenste verandering in jouw zorgproces te bereiken.

Bij SynergiQ kennen we de letters van het alphabet. Wij begrijpen hoe je omgaat met weerstrand, draagvlak creëren en verandering in de zorg realiseren.

Eerst vertragen

Het voelt altijd als stilstand, maar juist door te vertragen bereik je versnelling. Onderzoek naar verandermanagement is heel duidelijk over de reden waarom de meeste verandertrajecten mislukken. We moeten niet de verandering managen. We moeten datgene oplossen waar we verandering, lees verbetering, in willen aanbrengen en we moeten oog hebben voor de mensen.

Door helder te hebben wat je oplost met de verandering en te kijken naar de organisatie en naar de mens, kom je met elkaar verder. In de fase van vertraging wordt de strategie bepaald en het veranderplan opgesteld.

Dan versnellen en veranderwinst realiseren

‘Een goed begin is het halve werk’ is niet zomaar een gezegde. Het slaat de spreekwoordelijke spijker op zijn kop. Vanuit de vertraging kunnen we de verandering daadwerkelijk gaan implementeren.

Zorgverbeteraars

Workshops

Training

Adviestraject

Back To Top